Intresserad av att köpa valp från oss?

För oss innebär inte vårt avelsarbete bara att vi ska sälja valpar, det är så mycket mer än så. Vi brinner för rasernas välmående och framtid, att vi på bästa sätt kan bidra till sunda individer är en självklarhet. Vi jobbar ständigt med att hålla oss uppdaterade kunskapsmässigt så att vi kan utvecklas tillsammans.
Våra valpköpare får när som helst vända sig till oss för stöd och råd kring träning, funderingar och tankar. Vi anordnar regelbundet kennelträffar och vi inspireras av varandra i vår gemensamma facebookgrupp.

Vi gör nogranna efterforskningar innan vi väljer att para två individer. Vi ser till allt från HD/ED status, ögonlysning, temperament, egenskaper osv.

Om ni skulle köpa en valp från oss så vill vi att ni HD/ED-röntgar hunden när den är knappt 2 år och gärna att ni gör ett BPH i ungefär samma ålder. 

Vi vill alltid träffa våra intressenter innan något bestäms, både för vår skull så att vi kan få en bild av er som valpköpare, samt så vill vi att ni ska träffa mor (och ev far) till valparna. 

När väl valparna har kommit till världen så har vi som uppfödare en viktig roll i deras liv. Att förbereda dem för världen utanför valplådan är en stor uppgift. I början ser vi bara till att de växer som de ska och mår bra och att tiken och valparna har lugn och ro i en ren valplåda. När ett par veckor passerat och ögon öppnas och benen börjar fungera att stå på så presenteras de för olika föremål, ljud och material, vi kanske har en kastrull i valplådan, en plastflaska med makaroner i, prasslande leksaker osv. Att de vänjer sig vid ljud och rörelse i vardagen är oerhört viktigt. Om vädret tillåter så får de utforska världen utanför korta stunder. Valparna växer alltid upp i hemmamiljö för att de ska känna igen så mycket som möjligt då de flyttar till sina nya hem. Vi har även fördelen att ha olika raser i olika åldrar i hemmet, så valparna får även lära sig att alla inte ser ut som deras syskon och mor. Valparna får träna på att åka bil, första gången bara på en 100 meters utflykt till skogen eller till våra fält eller vatten. Ofta har vi även med vilt som rapphöns eller rådjursklöv som de får lukta på och apportera. Vi tränar dem på att bli hanterade tidigt, ofta samtidigt som vi introducerar dem för till exempel nötfärs. Detta brukar vi märka vara nyttigt redan när vi åker till veterinären för besiktning -  då är de vana vid att stå på bord och bli hanterade, sedan ser vi även senare i utställningsringen att de alltid är positiva och viftar på svansen vid domarens hantering. De första veckornas förberedelse påverkar så mycket, så detta är något vi verkligen lägger ner vår själ och hjärta i. 

 

Detta får du med valpen:

Chipmärkt, avmaskad, vaccinerad och försäkrad mot dolda fel hos Agria Djurförsäkring

Registreringsbevis och Köpeavtal från SKK

Veterinärbesiktningsintyg

Filt och febertermometer

Filt med doft från tik och syskon

Leksak & Tuggben

Livslång support

Gratis träning

Varmt välkommen med din förfrågan

Helena Lyckoskog, Wild Venatrix Kennel – uppfödare av Drentsche Patrijshond & Basset Hound

+46723 00 26 00

helena.lyckoskog@lfskaraborg.se